Om mig

Kirsten Hjortlund – Billedkunstner, bosiddende i Sønderjylland. Dansk kosmopolit med barndom i Vestmannagade på Islands Brygge i København, ungdom i Silkeborg, og voksen / arbejdsliv i Sønderborg.
Kirsten Hjortlund er en moderne impressionist, der fanger nu´et og har lyset som omdrejningspunkt i sine moderne landskabsmalerier.
Tidligt samarbejde med Cobra kunstnere i 70´erne, samt med danske og udenlandske kunstnere i 80´erne og 90´erne har bevirket, at hun i dag arbejder som en mangfoldig fuldtidsarbejdende kunstner.
Kirsten er repræsenteret på 3 slotte i Sydjylland, på sønderjyske erhvervsvirksomheder, samt hos private i Danmark og i udlandet. Har udført flere specialopgaver. Udstiller fra Skagen i nord samt i resten af landet. Se altid aktuelle udstillinger, samt yderligere oplysninger på: www.k-hjortlund.dk

 

Kirsten fortæller til uddybelse af ovenstående…
Jeg tilbragte i 1972 et halvt år på Brandbjerg Højskole ved Vejle, hvor jeg dagligt blev undervist af den anerkendte ler og stentøjskunstner Erik Nyholm fra Silkeborg. Han tilhørte den samtidige kreds omkring Cobra – kunstnerne, og samarbejdede med disse; idet han bistod dem i udførelsen af deres værker i ler og stentøj.
Erik Nyholms personlige prægning af det unge menneske jeg var dengang, og hans indstilling og pædagogiske tilgang til mine daværende arbejder, var en gave for mig – har jeg sidenhen erfaret – både for min egen kunstneriske udvikling, men også for min pædagogiske fornemmelse af de mennesker, jeg sidenhen i livet har været i kontakt med. Det var en glæde at have så dygtig en læremester tidligt i livet.
Også Grethe Balle, gift med Cobra kunstneren Mogens Balle, var få år senere en inspirerende og dygtig læremester for mig. I en årrække herefter arbejdede jeg meget med tekstile udsmykninger; i form af store ekspressive billedtæpper / vævede gobeliner.
Først efter længere perioder med kunstneriske udtryk indenfor flere andre områder som træ og tekstil, finder jeg min endelige udtryksform i maleriet, som jeg fortsat til stadighed eksperimenterer med. Udadtil viser jeg på udstillinger oftest ekspressive landskabsbilleder – men indadtil arbejder og eksperimenterer jeg, med stor interesse, også med flere andre genrer indenfor billedkunst.